Резервне копіювання на VPS серверах

У сучасному світі, де інформація стає все більш цінною, питання безпеки даних стоїть на першому місці. Особливо гостро воно стоїть перед власниками бізнесу, які використовують VPS сервери для зберігання своїх даних. Тоді чому у такому випадку важливо звернути увагу саме на процес резервного копіювання? Про це ми й поговоримо у нашій сьогоднішній статті.

Що таке резервне копіювання даних на VPS серверах?

Резервне копіювання даних (від англ. backup) – це процес створення копій важливих даних, які можна використовувати для відновлення у разі їх втрати або пошкодження. На VPS серверах бек-ап може створюватися для всієї файлової системи, окремих папок або баз даних.

Чому важливо робити резервне копіювання даних на VPS серверах?

Існує багато причин, чому резервне копіювання даних на VPS серверах є важливим, але серед них ми виділяємо наступні:

  • Фінансові втрати. Якщо ви втратите доступ до своїх даних, ваш бізнес може зупинитися, що призведе до втрати доходу та клієнтів.
  • Складно і дорого. Якщо ви не маєте резервної копії, відновлення даних може бути складним і дорогим процесом.
  • Надійність та безпека. Хакери часто крадуть дані з VPS серверів, а потім вимагають викуп за їх повернення. Резервна копія даних дозволить вам відновити дані без необхідності платити хакерам.

Чи може хостинг-провайдер допомогти вам з резервним копіюванням даних?

Однозначно так! До прикладу RX-NAME пропонує своїм клієнтам зручну та доступну послугу автоматичного резервного копіювання даних на VPS серверах. Завдяки цій послузі вам не потрібно турбуватися про створення резервних копій вручну. Так система буде автоматично створювати резервні копії ваших даних щодня, тиждень або місяць, залежно від потреб.

Тим більше автоматичне резервне копіювання даних на VPS серверах RX-NAME можна замовити лише у три «кліки». Задля цього:

  1. Увійдіть до свого особистого кабінету.
  2. Відкрийте налаштування вашого VPS.
  3. Перейдіть на вкладку «Backup» та натисніть «Замовити».

Вартість автоматичного резервного копіювання даних на VPS серверах RX-NAME залежить від обсягу даних, які ви хочете резервувати. Однак важливо пам’ятати, що для активації бекапа на вашому балансі повинно бути не менше 185 грн.

Основні переваги автоматичного резервного копіювання даних на VPS серверах

Перше – захист від втрати даних.

Нехай це буде технічний збій, вірусна атака або людська помилка, резервне копіювання дозволить швидко відновити ваші дані без непоправних втрат.

Друге – мінімазація простою.

Із резервними копіями ви можете швидко відновити роботу сервера після будь-якого збою, забезпечуючи неперервність власного бізнесу.

Третє – впевненість і спокій.

Знання того, що Ваші дані захищені, дозволяє вам спокійно зосередитися на розвитку бізнесу та інших проектів.

Четверте – автоматичні копії.

Ви можете самостійно налаштувати в який день тижня та час потрібно створити резервну копію сервера і зберігати три останні копії. Робота сервера при створенні копій не переривається.

Тож, як бачимо, сьогодні резервне копіювання серверів – це один із «острівців безпеки» всіх важливих даних. Тож використовуйте його в роботі і будьте впевнені у захисті власної конфіденційної інформації.