Трансфер домену

Доменні імена вже давно стали невід’ємною частиною нашої онлайн-ідентичності. Вони не тільки вказують шлях до особистих веб-ресурсів, але і є важливою частиною брендингу та зручності для користувачів. Проте, іноді може з’явитися потреба змінити реєстратора або власника домену. Саме для цього існує процедура його трансферу.

Що таке трансфер домену?

Трансфер домену – це процес переміщення доменного імені з одного реєстратора (компанії, яка реєструє та керує доменами) до іншого. Це може бути корисно з багатьох причин: зміна реєстратора, об’єднання доменів під однією покрівельною компанією, чи зміна власника домену.

Процедура трансферу домену

Процедуру трансферу домену не є складною і зазвичай ми ділимо її на декілька етапів, серед яких:

1. Підготовка

Перш ніж розпочати процедуру трансферу, вам потрібно зв’язатися з новим реєстратором, до якого ви хочете перенести домен. Він надасть вам відповідні інструкції та вказівки щодо подальших кроків.

2. Отримання коду трансферу

Після виконання певних кроків – ви повинні отримати код трансферу (також відомий як Auth Code або EPP код) від вашого поточного реєстратора. Цей код підтверджує ваше право перемістити домен і є ключем до переходу на інший етап.

3. Ініціювання трансферу

Потім необхідно у вашого нового реєстратора заповнити заявку на трансфер, вказавши отриманий код та необхідні дані. Ця заявка і починає процес трансферу.

4. Підтвердження

Після подачі заявки, як власник домену, ви та ваш старий реєстратор отримаєте повідомлення для підтвердження трансферу. Ви маєте погодитися на цю зміну.

5. Підтвердження трансферу

Після отримання вашої згоди на трансфер, новий реєстратор виконує остаточні кроки для завершення процесу.

6. Завершення

І на кінцевому етапі, після успішного підтвердження трансферу, домен буде переміщено до нового реєстратора. Тепер керувати доменом ви зможете через їхню систему.

Хто бере участь у процесі трансферу домену?

У процесі трансферу домену беруть участь 3 сторони: власник домену, старий реєстратор і новий реєстратор.

  • Власник домену – особа чи компанія, яка володіє доменом і приймає рішення про його трансфер.
  • Старий реєстратор – реєстратор, де домен був зареєстрований раніше.
  • Новий реєстратор – компанія, до якої ви хочете перенести домен.

Якщо зараз ви у пошуку надійної компанії, яка допоможе вам із трансфером домену, то RX-NAME є однією із тих компаній, яка може вам допомогти. Маючи великий досвід у реєстрації та керуванні доменами, клієнти отримують кваліфіковану підтримку та консультації на кожному етапі процесу.

Тож трансфер домену – це не складний процес і потребує лише дотримання та правильного виконання необхідних етапів, дотримуючись яких ви з легкістю виконаєте поставлене перед собою завдання. Обирайте перевірених реєстраторів, які допоможуть вам із процесом трансферу, та будьте впевнені у своєму виборі.