Інтернет-магазин на Saas-платформі

Сучасний бізнес вимагає швидкості, гнучкості та ефективності. Саме тому інтернет-магазини стають основним інструментом продажу товарів. Але у початківців в електронній комерції одразу ж виникає питання: яку платформу вибрати для створення інтернет-магазину? Одним з кращих варіантів є SaaS-сервіси, які стають все більш популярним шляхом бюджетного старту онлайн-продажів.

Що таке SaaS-платформа

SaaS (Software as a Service) — це готові сервіси для формування інтернет-магазинів на їх основі. Програмне забезпечення розміщуються на серверах розробника, а клієнтам надається до них хмарний доступ. Згідно з цією моделлю ви не купуєте сайт, а вносите регулярну плату за користування ним.

Інтернет-магазин на SaaS-платформі створюється максимально швидко. Наприклад, після реєстрації на українській платформі Shop-Express ви отримаєте базовий сайт всього за 1 день. Строк до 1 місяця — за умови розробки індивідуального дизайну та розширеного функціоналу.

Чому підприємці обирають SaaS-сервіси

Ключові переваги моделі Software as a Service обумовлюють її популярність, особливо серед бізнес-початківців. У порівнянні з індивідуальною розробкою сайту або формуванням його на базі відкритої CMS, SaaS-сервіси дозволяють запустити продажі набагато швидше та бюджетніше.

Ми виділили 8 головних переваг SaaS-платформ:

1. Гнучкий дизайн, який можна налаштувати під себе

SaaS-платформи мають широкі можливості налаштування дизайну інтернет-магазину. Ви можете піти різними шляхами:

  • вибрати оформлення з наданих шаблонів;
  • унікалізувати шаблон за допомогою додаткових елементів з готових наборів чи навіть власних скриптів;
  • замовити у розробника індивідуальний дизайн.

2. Можна не турбуватись про безпеку даних

SaaS-платформи забезпечують високий рівень безпеки для всіх своїх продуктів. Вони використовують SSL-сертифікат — протокол шифрування, який створює захищене з’єднання. Це дозволяє зберегти конфіденційні дані клієнтів, наприклад, банківські реквізити та іншу важливу інформацію. Крім того, такі сервіси в цілому «заточені» під електронну комерцію і приділяють особливу увагу безпеці платежів.

3. Легко додається новий функціонал

SaaS-платформи мають передналаштовані інтеграції та функції, необхідні для успішної роботи інтернет-магазину. Наприклад, CRM-системи, можливість автоматичного вивантаження товарів на маркетплейс, різні сервіси оплати та доставки тощо. Новий функціонал додається в кілька кліків без необхідності у встановленні сторонніх модулів.

4. Невисока вартість та пакетний принцип оплати

Використання SaaS-платформи не спустошить ваш гаманець, особливо якщо порівнювати з індивідуальною розробкою. Ви платите лише за користування платформою замість витрат на розробку, підтримку і оновлення власної системи. Більшість SaaS-платформ, як Shop-Express, пропонують пакетні тарифи оплати різної вартості, що дозволяє обрати оптимальний варіант саме для свого бізнесу.

Цікаво, що навіть у порівнянні з бюджетними відкритими CMS, як WordPress або Joomla, створення та розвиток інтернет-магазину на базі SaaS також буде обходитись значно дешевше. Детальне порівняння у вигляді таблиці ви знайдете тут.

5. Не переймаєтесь за оновлення і технічне обслуговування

Постачальники SaaS-платформ забезпечують оновлення та технічну підтримку, надають гарантійне обслуговування та самі переймаються щодо хостингу. Не потрібно хвилюватися про те, що ваша система застаріє або потребує великих зусиль для підтримки — це забезпечується постачальником платформи.

6. Система цілісна і підконтрольна єдиному розробнику

На відміну від відкритих систем управління контентом, SaaS-платформи обслуговуються єдиною командою. Якщо у відкритих CMS часто виникає проблема з сумісністю модулів від різних розробників (яких може бути тисячі по всьому світу), тут все синхронізовано і налаштовано саме під конкретну платформу.

7. Можливість дуже швидкого старту

Якщо вам потрібно запустити проєкт просто тут і зараз, це легко здійснити на SaaS-платформі. Виберіть шаблон, налаштуйте дизайн, додайте свої товари і все! Ви готові до онлайн-продажів.

8. Завжди є шляхи розширення бізнесу

Ви можете додавати нові товари, встановлювати додатки, підключати різні маркетингові інструменти для просування, створювати різні мовні версії інтернет-магазину — все це дозволяє розвивати бізнес та розширювати географію присутності.

Підводимо підсумки

Як ми бачимо, SaaS-платформи надають безліч переваг власникам онлайн-бізнесу. Ці сервіси працюють за зручною та прозорою системою, яка дозволяє легко керувати інтернет-магазином без жодних технічних навичок. Рішення ідеально підходить для тих, хто не має ресурсів на індивідуальну розробку, але хоче отримати якісний майданчик для продажів товарів. Якщо ви впізнали себе, обов’язково розгляньте можливість використання SaaS-платформи для реалізації власної бізнес-ідеї.