Нещодавно, сидячи в офісі, до мене прийшла думка: у сучасному мистецтві недостатньо відображена IT-сфера. Я вирішив це виправити і попросив одного художника намалювати наш дата-центр, щоб, так би мовити, перенести цифрові технології на полотно. Вийшло досить добре.

У сучасному мистецтві важливий не зміст, а форма, іншими словами – історія. У звичайному цифровому світі, де є широкоформатні принтери, більшість людей готові платити за красиву історію, а не за продукт пензля художника.

Катина холст дата-центр
Картина Дата центр Україна / Художник Світлана Любицька

Як довго писалась картина?

Картина писалась кілька місяців і в ній були враховані всі наші побажання. Але насправді запитання не зовсім коректне. Деякі твори створюються всього за декілька годин, а деякі створюються роками. За легендою, Казимир Малевич створив свій «Чорний квадрат» за декілька годин до виставки. За цією легендою Малевич не встиг дорисувати картину і просто зарисував її чорною фарбою. Це було частково підтверджено, коли мистецтвознавці вирішили просвітити «Чорний квадрат» рентгеном і побачили там іншу картину. До даного твору можна ставитись по-різному, але не можна заперечувати, що він мав великий вплив на мистецтво взагалі, наче поставивши, чорну, квадратну точку в наростаючій суперечці між класичною школою і новонародженим абстракціонізмом.

Скільки часу потрібно художнику для написання однієї картини?

Якщо говорити про більш тривалий термін створення твору, на думку одразу приходить неймовірний розпис “Сікстинської Капели” відомим художником епохи Відродження – Мікеланджело. Цей шедевр створювався чотири роки і був замовлений Папою Римським через тріщини, що з’явилися на куполі під час будівництва, що пошкодили роботи майстрів, які працювали над розписом до Мікеланджело. У будь якому разі, на даний момент “Сікстинську Капелу” всі асоціюють саме з Мікеланджело.

Дата-Центр Украина
Дата-Центр Server.UA

Зміст та наповнення

При написанні картин художники вкладають різні значення та ставлять різні цілі. Для когось мистецтво – це спосіб боротьби зі своїми недоліками. Джексон Поллок, наприклад, за допомогою мистецтва намагався боротися з алкоголізмом. Є художники, для яких їхня творчість – це нав’язливі думки. Яскравий приклад – серія картин “Демон” Врубеля. Для деяких написання картин – це спосіб пережити важкі моменти свого життя. Наприклад, у картинах Фріди Калло можна спостерігати її страждання через втрату дитини, і практично фізично можна відчути біль від наслідків аварії, в яку вона потрапила в молодості. Кожна картина – це історія, яку слід вивчити. Дивлячись на нашу картину, можна подумати про “Оренду виділеного сервера” або “Купівлю VPS хостингу” в дата-центрі Server.UA.

Вартість картини

Твори мистецтва не мають фіксованої вартості та з часом стають ще більш цінними. Як відомо, Вінсент Ван Гог усе життя виживав на копійки, а тепер його твори коштують мільйони. Хто знає, можливо, художник, який створив для нас картину, стане відомим, і ми так само зможемо виставити його твір за значну суму. Але головне, звичайно, не гроші, головне – сенс картини. Наш колектив вдячний художнику за творчість, завдяки йому наш офіс став виглядати яскравіше.