1 червня 2020 року Національний орган зв’язку (NCA) офіційно запустить домен верхнього рівня .SS.

Південний Судан також матиме свій унікальний домен (.SS).

Національний орган зв’язку (NCA) є в даний час агентством, керуючим реєстром доменного імені .SS, і цим повідомленням він бажає проінформувати широку громадськість про етапи запуску та процедуру доменного імені .SS.

Процес реєстрації пройде у три етапи, як описано нижче, перш ніж досягне загального періоду доступності, цей процес займе 90 календарних днів.

90-денний період ділиться так:

Sunrise period: є обмеженим періодом попередньої реєстрації та є обов’язковим першим етапом запуску всіх нових доменів верхнього рівня (TLD). Sunrise – слушний час для реєстрації торгових марок як доменів. Цей період дає власникам торгових марок можливість захищати свої торгові марки на новому доменні верхнього рівня (ccTLD) .SS. Період Sunrise – 45-денна фаза, протягом якої власники торгових марок можуть придбати доменні імена, перш ніж вони будуть запропоновані широкому загалу. Цей період управляється реєстром через акредитованих реєстраторів.

Власники товарних знаків повинні підтвердити своє право власності на доменне ім’я, пов’язане з доменним ім’ям.

Landrush period: Період (30-денний) дозволяє власникам реєстрацій подати заявку на реєстрацію доменного імені до Загальної доступності (GA), але за вищою ціною. Не існує вимог до товарних знаків для заявок протягом періоду Landrush, хоча існуючі претензії щодо товарних знаків будуть братись до уваги. Якщо в цей період буде проведено аукціон доменного імені, доменне ім’я отримає той заявник, що запропонував найвищу ціну.

Early Access period: цей період зарезервований для тих, хто хоче отримати доступ до доменних імен, яких немає у списку доменів преміум-класу та які ще не зареєстровані у реєстрі. Цей період діятиме протягом 10 днів до періоду загальної доступності та дозволить власникам реєстрацій замовляти доменні імена одразу після запуску. За реєстрацію буде стягнуто додаткову тимчасову плату за резервування доменного імені, яке буде зареєстроване відразу після запуску.

General Availability (GA): Після того, як новий TLD є GA, він офіційно запущений та доступний для реєстрації.

Назва періодуТривалістьКоментарі
1Sunrise45 днівРетельно керується реєстром (NCA) через реєстратори.
2Landrush30 днівНомери для торгових марок використовуються для доменних імен за преміальними цінами доступними для загалу.
3Early Access10 днівРанній доступ до імен за ціною, близькою до преміальної. За реєстрацію буде понесено додаткову тимчасову плату за резервування доменного імені, яке буде зареєстроване відразу після запуску.
4General Availability (GA)Відкритий для загалуВідкрита реєстрація розпочинається.

Усі домени, які перераховані в Списку доменних імен Premium, підготовленому реєстром, не будуть доступні, доки не закінчиться 90-денний період, а потім реєстр або розробить власну платформу аукціону, або придбає послугу платформи аукціону надійних доменних імен, де Premium імена мають бути виставлені на торги та продані покупцю, який запропонував найбільшу ціну у порядку черги.

Реєстрація в домені другого рівня, тобто безпосередньо в домені верхнього рівня .SS, на даний момент не відкрита і буде доступна на пізнішому етапі.

ПеріодДата початкуДата закінченняТривалість
Sunrise1/06/202015/07/202045 днів
Landrush17/07/2020 17/08/202030 днів
Early Access19/08/202029/08/202010 днів
General Availability1/09/2020