Віртуальний або VPS-сервер – це ізольована частина фізичного серверного пристрою. Він запускається з урахуванням стандартних налаштувань серверів. Вибрати операційну систему для виділеного пристрою вийде не завжди.

Є поняття VPS та VDS-сервера. Вони ідентичні. Перший варіант розшифровується як “віртуальний приватний”, другий – “віртуальний виділений”. Словосполучення «VDS-хостинг» застосовують в англомовному інтернет-середовищі, «VPS» – в українській інтернет-спільноті. Суть та ж сама.


ВІРТУАЛЬНИЙ VPS-СЕРВЕР

Між собою пристрої розрізняються типом віртуалізації. Це методика розподілу ресурсів фізичного сервера між віртуальними потребами. Хостинг-провайдери застосовують 3 способи:

  • Виділення місця на рівні ОС. VPS запускається на фізичному сервері. Вибрати операційну систему не вийде. Для установки підійдуть лише сумісні з системою материнської версії. Користувачі отримують менше контролю при керуванні пристроєм, не можуть встановити деяке програмне забезпечення. Список доступних програм складає хостинг-провайдер. На практиці це виглядає так: на загальному робочому столі кожен має свій простір. Інші ресурси залишаються загальними.
  • Паравіртуальні ОС. Ці сервери мають власне ядро. Але їх можливості обмежені. Вибір програмного забезпечення ширший, але функції дещо обмежені. Це схоже на власний робочий стіл, що знаходиться в загальному приміщенні.
  • Повна віртуалізація ОС. Пристрої працюють на власному ядрі, у якого обмежені можливості. На VPS встановлюють будь-яке ПЗ, сумісне із системою. Це схоже на власний кабінет (room).

VPS-ресурс має ряд переваг:

  • Стабільність роботи забезпечується фахівцями.
  • Власник віртуального пристрою контролює сайт та керує його роботою.

ДЕ ОРЕНДУВАТИ ВІРТУАЛЬНИЙ СЕРВЕР?

Компанія RX-NAME розміщує сайти у власному дата-центрі в Україні. Працюємо з ОС Linux, Windows. Нашим клієнтам доступні такі переваги:

  • Наш віртуальний пристрій забезпечить більші можливості для сайту клієнта. Використання виділеного сервера є доречним, якщо сайту не вистачає місця на хостингу.
  • Сучасні технології керування. Xen-віртуалізація надає клієнту повний контроль над віртуальним сервером, налаштуванням DNS та моніторинг ресурсів.
  • Безкоштовний сервіс керування ДНС записами. Клієнт додає свої домени та керує записами.
  • Надійність та безпека. Модулі ECC RDIMM миттєво коригують помилки. RAID-контролер – резервує інформацію у разі несправності диска.
  • Швидкі диски SSD. Покращують швидкість роботи інтернет-ресурсу через велику продуктивність системи введення даних.
  • Цілодобова безкоштовна техпідтримка. Співробітники RX name у будь-який час проконсультують з будь-яких питань.

Звертайтеся до «RX-NAME», якщо потрібно орендувати або купити сервер за гарною ціною. Ми забезпечуємо професійний підхід, надаємо надійний віртуальний сервер зі швидкісними SSD-дисками. Забезпечимо безперебійну роботу вашого сайту та надаємо якісну техпідтримку.