Безпека доступу до облікового запису або особистого кабінету користувача має велике значення для власників веб-ресурсів: VPS та VDS серверів, віртуального хостингу та доменних імен. Часто, доступ до налаштувань послуг забезпечує права управління, переміщення, зміни та навіть видалення даних веб-ресурсу.

Саме тому RX-NAME приділяє велику увагу питанню захищеного входу в особистий кабінет користувача та настійно рекомендує своїм клієнтам використовувати функцію двофакторної аутентифікації (2FA).

Що таке двофакторна аутентифікація?

Двофакторна аутентифікація – це додатковий рівень захисту доступу до облікового запису (особистого кабінету) користувача. Окрім логіну та пароля для входу необхідно отримати додатковий код. При цьому, код є одноразовим та діє обмежений час.

Як це працює?

Для використання двофакторної аутентифікації користувачеві необхідно встановити додаток Google Authenticator для IOS або Android на свій телефон або комп’ютер. Таким чином, доступ до особистого облікового запису буде можливим лише з довіреного пристрою власника. Підтверджуючий шестизначний код буде генеруватись автоматично в додатку та діє обмежений час – 30 секунд. Саме протягом цього часу власнику облікового запису необхідно ввести перевірочний код для входу в свій особистий кабінет.

Як увімкнути 2FA?

  1. Активувати функцію двофакторної аутентифікації необхідно в Налаштуваннях особистого кабінету в розділі «Безпека»
  2. Встановити додаток Google Authenticator на телефон з IOS або Android, або на комп’ютер.

Прив’язати додаток до вашого особистого кабінету через QR-код або ввести код вручну.


Отримати підтвердження завершення прив’язки Google Authenticator.

5. При наступному вході в особистий кабінет, після введення логіна та пароля, необхідно буде ввести шестизначний код аутентифікації.